Med en drygt 30 mil lång resa i benen och match mot ett av seriens absolut bästa lag, dessutom det ovana underlaget naturgräs, var det inte mycket som talade för Tyresö FF´s damer inför lördagens match i Division 1 Mellersta.

Lång bussresa söderut och bortamatch mot Husqvarna FF. Husqvarna som spelar om toppplaceringar I div 1 mellersta börjar matchen bäst och bestämmer det mesta ute på planen. Rödklädda Tyresö får inrikta sig på kontringar. Men trots att hemmalaget har mycket boll så blir det aldrig riktigt farligt och avsluten mot mål låter vänta på sig.

I den 25:e minuten kommer Tyresös första riktigt farliga chans när Leila Baiche vinner en närkamp högt upp på Husqvarnas planhalva och snor åt sig bollen. Passar till Ida Ahlbom  som tar sig in I straffområdets högra sida som drar iväg ett skott som täcks undan men går till Leila Baiche som även hon provar skottlyckan. Bollen går I ribban och ut tyvärr.

Ett par minuter senare  är det riktigt nära att hemmalaget tar ledningen istället. Inlägg från högerkanten till en helt fri hemmaspelare i straffområdet men nicken över ribban. Hemmalaget fortsätter att trycka på och strax efter nytt inlägg från höger som blir till flera skott som täcks undan varje gång innan Ida Ahlbom kan rensa undan.

Christer Bakai är en frilansande skribent som när tillfälle ges delar sina texter med Tyresö Nyheter.

Foto: TN Christer Bakai |

Dela