Tyresö FF har startat säsongen väldigt piggt. Det unga laget har fått det tveksamma nöjet att börja serien mot tre beräknade topplag. Srbija FF expiderades på ett skoningslöst sätt med 5-0 i premiären och tuffa Rågsveds IF, med de före detta Tyresöspelarna Jack Tvedberg och Tommie Ehn i laget, tog man med en uddamålsseger på Hagsätra IP, förra lördagen.

Fredagskvällen var vikt för Newroz, det lag som slogs med Hanvikens SK om segern i Söderfyran förra säsongen. Newroz FC, från Bredäng, ett lag med lite Kurdisk touch, Newroz betyder nyår på kurdiska och man bildade föreningen på den kurdiska nationaldagen.

Då lagen möttes förra hösten så spelade TFF bort gästerna från seriesegern i en minnesvärd 5-3 match, ett resultat som man inte på något sätt kom i närheten av ikväll. Det krampaktiga spel som matchen inleddes med fortsatte halvleken igenom. Niclas Terminator Tomasson hade ett fint skott som slank strax över ribban efter 20 minuter, men Newroz var lite piggare och lite mer kraftfulla i sitt spel. Åtminstone fram till den 38:e matchminuten då Alexander Borchies kapade Tomasson bakifrån, i mittcirkeln, och fick ett rött kort.

Trots att Tyresö var en man mer så var det gästerna som startade bäst. Newroz skapade några hyfsade lägen i den andra halvlekens första kvart, utan att Tyresö egentligen skapade något. I 59:e minuten hade dock FF ett gyllene tillfälle att sätta dit en ledning när Tomasson kom loss på kanten och spelade in bollen i straffområdet. En fin räddning av Ivar Hägerblom i målet, och en bra täckning av Biyan Bozan på returen räddade Newroz denna gång.

Men det var en match som var destinerad att sluta 0-0. Enda gången som matchen hettade till var när Lukas Pettersson glidtacklade en Newrozspelare, varpå en åskådare sprang längs med hela läktaren och skrek till domaren att ”Visar du inte rött nu så kommer du inte komma hem.” Något som inte uppskattades av hemmapubliken och en redig kvinna, tog saken i egna händer och helt enkelt skällde ut honom för det tilltaget. Ibland blir man stolt när det hettar till på läktaren. Allt lugnade ner sig och matchen kunde avslutas utan några större åthävor.

”Vi har respekt för det här laget och jag tror att det var det som spelade in idag.” Säger Claes Brikell efter matchen. ”Det var ett riktigt bottennapp och…ja vi var allt annat än nöjda.”

Trots dagens insats så är Tyresö FF ändå i topp i serien och vi får verkligen hoppas att de 127 personer som behagade dyka upp ikväll, åtminstone har fördubblats till nästa fredag då Västerhaninge IF kommer på besök på Bollmoravallen.