Ett möte mellan två lag som båda tagit sig till kvalfinal genom två raka segrar. TT fläktade bort Hässelby med en gedigen hemmaseger och en knapp bortavinst. Täby FC gjorde ungefär samma sak. Slaktade RA19 hemma och vann knappt borta.

TT startade matchen i högt tempo, givetvis med hopp om att tidigt slå hål på gästernas nolla. Det var dock gästerna som tog ledningen 4:31 in i den första perioden genom Christoffer Dunvret, assisterad av målvakten Stefan Odebring.

Värre blev det när Patrik Markus blev utvisad i den 13 minuten. Täby FC utökade och Markus behövde bara sitta utvisad i en minut.

TT saknade sannerligen inte chanser. De spelade snygt, smart och tålmodigt. Kruxet var bara att Täbys målvakt, Stefan Odebring hade en alldeles lysande dag. Hoppet tändes för TT när William Westerholm åkte ut för obstuktion och man fick spela 5-4 i två minuter. Kevin Hässler spelade fram Linus Wahlström som slog till hårt från vänsterkanten.

Perioden slutade 1-2 och frågan i pausen var hur länge Odebring skulle orka stå emot bombardemanget mot sin målbur. Svaret på den frågan var exakt 10 minuter och 15 sekunder, för det var precis då som Wahlström spelade över bollen till Alexander Rönnlund som klappade till bollen upp i krysset.

Det dröjde endast två minuter innan Täby hade tagit ledningen igen. Christoffer Dunvret spelade fram Sebastian Spåls som slog på ett djävulskt skott som Andreas Beckius intge kunde rädda. TT fick återigen gå till pausvila i underläge. Dessutom hade Täby krupit upp ur skyttegraven och hade kunnat utöka sin ledning.

Det skulle bli en strid på kniven, till sista man fallit och det skulle inte tas några fångar. Så mycket stod klart, och TT fick en smakstart på den sista perioden. Tre minuter in tvingas Odebring till en dubbelräddning när han tar två TT – skott i bröstet. Bollen försvinner ut till Mathias Benckert som hittade Fredrik Odelius som avslutar i mål.

Även om TT är det lite bättre laget så är det en halvlek där båda lagen går för ett mål till. Båda vill åka hem med en vinst och publiken älskar det. Även om det är bra med publik så borde fler sett den här matchen. Det är min högst proffessionella åsikt.

Trots ett ihärdigt jagande för ett vinstmål går matchen till sudden death. Tio minuter ytterligare spel och ett enda misstag kan förstöra hela dagen för så många spelare. Hjälte eller syndabock, och skillnaden är hårfin. Nu slapp vi någon syndabock, men vi fick två hjältar. I samma matchminut som i den tredje perioden 2:07, slog Benckert och Odelius till igen.

– Första perioden är inget att säga om. Vi gör inte mål på våra chanser men det gör dem, säger Odelius till Tyresö Nyheter efter matchen.

Andreas Beckius i ert mål var väldigt bra, men Stefan Odebring i Täbykassen var galet bra….

– Han gör många otroligt bra räddningar men vi vet om att om vi bara fortsätter så kommer det att ringa och det gjorde det ju till slut.