Det blev en mer än lyckad premiär för samtliga Tyresölag som var i elden under lördagen då alla tog tre poäng. Hanvikens SK spelade hemma mot Spårvägens GoIF i mellanfyran och vann betryggande med 4-1.

HSK gjorde processen kort med grannarna från Skarpnäck och hade redan efter nio minuter gjort 2-0, efter mål av Joakim Kupari och Nico Cordero. Roligt för publiken att se en Cordero i storform, han spelade för övrigt fram till det första också.

Det här var Spårvägens tredje helg på raken och man har vid samtliga tillfällen förlorat så man förstår om de helst inte återvänder hit på ett tag. Det blev dock inget storspel. För mycket långbollande och för lite spel efter marken gjorde tillställningen mer till en tennismatch än en fotbollsmatch, om man får citera Hanvikens hemsida.

I den 72:a minuten så släckte Kupari helt och hållet lyset för Spåret, när Cordero utnyttjade ett försvarsslarv hos gästerna och återigen spelade fram Kupari.

Spårvägen hann reducera innan årets överraskningsövergång i Tyresöfotbollen, Jonathan Avernäs fastställde slutresultatet till 4-1.

– Vi kommer inte upp i nivå alls idag och det är givetvis en oerhörd styrka att kunna vinna med tre måls marginal när man inte spelar bra. Vi har en oerhörd arbetsmoral och flera matchvinnartyper och det räcker för till seger idag, sumerar Hanvikentränaren Jonas Holtbäck till klubbens hemsida efter matchen.

Hanvikens antagonister i Divisioin 4 Mellersta har tippats bli Värtan, Rinkeby och Bagarmossen. Just Rinkeby och Värtan möttes i lördags och där vann Värtan med 2-0. Värt att nämna är också derbyt mellan Enskededalen och Bagarmossen, som Dalen vann med 2-0 och det utdelades ett rött och 11(!) gula kort…i andra halvlek.

Nästa match för HSK är borta mot just BKBK på lördag.

————————————————————————————————————————-

Tyresö FF´s herrlag gjorde sin första division 3 match efter en fyra år lång ökenvandring och gjorde det med bravur. Christoffer Nyberg kontrade in 1-0 till TFF redan efter 12 minuter vilket gav laget lite arbetsro.

I den andra halvleken så lossnade det ordentligt för Tyresös målspruta Josef Rakez. “Tyresöraketen” använde både huvudet och fötterna när han på femton minuter tog Tyresö knappa ledning till en betryggande 3-0 seger.

Vilka växlar man ska dra på den här segern är oklart. Ängby är visserligen ett etablerat Division 3 lag men har sällan hört till topplagen. Nästa helg blir det hemmapremiär mot seriefavoriten FoC Farsta, ett betydligt svårare motstånd. Där har dock TFF ett äss i rockärmen med Janne Eriksson i tränarstaben. Eriksson tränade just Focken förra året.