I slutet av november öppnade det nya surdegscaféet SurÅdeg i Times gamla lokaler i Tyresö centrum. Tyresö Nyheter träffade SurÅdegs grundare Peter Green och passade också på att provsmaka några av de lunchalternativ som serveras.

De tyresöbor som minns hur det såg ut när Time hade lokalen i hörnan Bollmoravägen Östangränd kan nog undra om det verkligen är samma ställe. Den gamla slitna lokalen har fått sig ett rejält ansiktslyft med nytt golv, färg och inredning. Med en stor disk där olika vetebröd trängs med varandra, hyllor fyllda med nybakat bröd och en lunchmeny som får det att vattnas i munnen känns den gamla film- och godisbutiken långt borta. Stället känns modernt med en inredning i industristil och dämpade färger.
– Egentligen är det en slump att det var här i Tyresö vi hamnade, berättar Peter Green. Vi var på jakt efter en lokal för att öppna ett till café och hörde då talas om att det kunde finnas i Tyresö. Först tittade vi inne i Tyresö centrum men kände att det inte var helt rätt för oss. Vi ville att vår lokal skulle kännas levande och lite rustik. Sen såg vi att den här lokalen stod tom och då slog vi till.

Sedan tidigare finns SurÅdeg i Tumba också. Peter berättar att de från bageriet där också levererade bröd till alla Siljan-båtar.
– Sen kom corona och alla båtarna slutade gå. Då hörde vi av oss till Tumba centrum och startade därefter en pop up. Det gick jättebra och istället för att säga upp massa personal fick vi istället nyanställa. Det var egentligen då som vi började kolla efter en till lokal och hamnade i Tyresö. Vi visste att vi ville ha en lokal utanför stan. Varför ska vi in dit och bråka med alla andra när vi kan
erbjuda samma i förorterna?

I tyresöbornas smak
På caféet i Tyresö jobbar idag 15 stycken totalt. Peter berättar att alla i personalen bor inom kommunen (förutom en person som bor i Älta). Och tyresöborna tycks uppskatta sitt nya fik att döma av den start caféet fått.

Foto: TN Tyresö Nyheter | -Varför ska vi in till stan och bråka med alla andra när vi kan erbjuda samma i förorterna? Säger Peter Green som nyligen öppnat SurÅdeg i Times gamla lokaler i Tyresö centrumö

Dela