Tyresö Hanviken Hockey lyckades under hösten återupprepa förra årets bedrift och kvalificera sig till Allettan. Detta genom en ännu starkare höst, som slutade med att Tyresölaget slutade på andraplats i Hockeyettan Östra, bara slaget av Hudiksvalls HC.

Klassiska föreningar som Huddinge, Strömsbro och Väsby fick alltså se sig slagna av Tyresö Hanviken. Tyresölaget lyckades under hösten vinna 10 matcher, spela oavgjort fyra och enbart förlora fyra.

På söndagen inledde Tyresö Hanviken spelet i Allettan mot segraren i Hockeyettan södra Kalmar HC, som till slut vanns av hemmalaget med 5-2. Matchen började i ett rafflande tempo och bortalaget pressade initialt det rödklädda hemmalaget, som lyckades hålla gästerna borta från ett inledningsmål. Tyresö Hanviken visade senare prov på en grym effektivitet och tog ledningen i powerplay genom Felix Liljegren, efter åtta spelade minuter. Ett par minuter senare utökade samma kedja till 2-0 genom Matthias Sundberg. Dessvärre reducerade Kalmariterna i powerplay, efter en onödig utvisning efter att ha spelat med för många spelare på banan. Med andan i halsgropen lyckades Tyresölaget att gå till periodvila i ledning med 2-1.

Glädjen blev dock kortvarig då Kalmar HC kvitterade direkt i andra periodens början. Därefter var perioden jämn, men Tyresö Hanviken lyckades både ta ledningen och därefter utöka densamma till 4-2 i spel i numerärt underläge med åtta sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden var mållös fram till att Kalmar tog ut målvakten och hemmalaget lyckades uttöka sin ledning genom Dennis Nordström .En mycket fin skalp för Tyresölaget.

Serien fortsätter för Tyresö Hanvikens del med en bortamatch mot Huddinge på söndag. Nästa hemmamatch i Tyresö ishall spelas onsdagen den 15:e december, 19:00.