Nej det blev inte någon skön revansch och det blev inte heller någon fin tredjeplacering efter vårsäsongen utan ytterligare en sur torsk mot ett lite för starkt BP.

Vi ska givetvis ha all respekt för surtorsk som jag tror är Islands nationalrätt men den passar dåligt i den svenska sommarvärmen. Tyresö som de senaste matcherna rumsterat om en del i startelvan gjorde på intet sätt någon dålig match men flickorna från Brommapojkarna var lite mer effektiva den här kvällen.

Caroline Sjöblom har flyttat upp Frida Thörnqvist på topp för att få mer fart, satt ut Maria Poli på högerkanten för att få vassare inspel och flyttat Ida Ahlbom till vänsterkanten. Ett recept som enligt chefen själv fungerat mycket bra i föregående matcher.

BP inledde starkast och tryckte tillbaka TFF ordentligt de första 20 minuterna, men som de arbetsmyror de är så jobbade sig Tyresö så sakteliga in i matchen.

Några egentliga farligheter hade varken Tyresö eller BP i den första halvleken, bortsett från en klurig frispark från Victoria Isaksson, som istället för att lyfta in bollen slog den efter marken till Poli som sånär fick den på mål, så var det ganska chansfattigt. Därmed inte sagt att det var en tråkig match, tvärtom så var det välspelat och trevlig underhållning.

Den andra halvleken började som den första med ett BP övertag men sedan kom TFF in i matchen igen. I den 60:e minuten så var det ytterst nära att hemmalaget tog ledningen. På en fint slagen hörna nådde som så många gånger förr, Tyresös egen Andreas Granqvist, Linn Österholm högst och nickade ner bollen i målvaktens vänstra hörn. Nicole Persson i BP målet var dock med på noterna och greppade bollen, om än med vissa problem.

Två minuter senare så var det Moa Nilssons tur att nicka precis utanför på isakssons delikata frisparksinlägg.

Även BP hade ändrat en hel del i sitt spelsätt och valde att spela betydligt längre bollar än vad som är brukligt. Det var på en sådan situation som man också tog ledningen i den 66:e matchminuten.

En lång, 35 meterspassning från högerkanten hittade en helt fristående Michelle Rojas Flores som elegant bredsidar bollen i mål bakom en chanslös Jennifer Bakai. Utan att låta allt för kritisk kan man väl säga att markeringen lämnade lite övrigt att önska i just den situationen.

Åtta minuter senare var det ytterst nära 2-0 när Emilie Joelsson sånär satte en frispark i det bortre hörnet. TFF höll som bäst på att ställa upp och rikta in sin frisparksmur när Joelsson snabbt såg läge att skjuta. Bakai var dock snabb som en kobra och lyckades peta det skottet till höran.

Tyresö hamnade i en rejäl uppförsbacke men man gav inte upp för den sakens skull, utan fortsatte att skapa chanser. Ett lite mer vågat anfallsspel etablerades när Lawlaw Nazerin kom in på planen. Hennes dribblingar får en grånad gubbe som jag att tänka på Charlie George eller Rodney Marsh, med sin avighet och kvickhet. Samtidigt så var det dåligt med adressater i straffområdet och kanske borde man ha varit lite modigare i sina attacker.

-Det var tungt. Vi har chanserna med de gör målen så just nu så känns det väldigt tungt, säger en mycket besviken Josefin Lindberg till TN efter matchen.

Vi såg ju också BP´s enorma glädje efter matchen…

– Det var som att de vunnit VM men det har de inte gjort. De har inte vunnit någonting ännu, men det här var lite sexpoängsmatch och torska en sån är inte så rioligt, men det är bara att fortsätta. Det är halva säsongen kvar.

Det blev en snöplig förlust i våras…

-Ja där förlorade vi i slutminuterna, men det här kändes ändå tyngre. Nu var vi ju ändå där och med så det här var tyngre även om de gjorde två mål så var vi prestationsmässigt bättre idag.

Hade ni kunnat gjort någonting annorlunda?

– Lite mer kyla i avsluten och som Sjunne (Peter Sjunnesson) också säger, vi måste bli lite fular i straffområdet, vara där liksom och inte titta så mycket på bollen utan fullfölja löningarna, avslutar Lindberg.

Tränare Sjöblom faller också hon in i samma stämma.

– Det var väldigt tydligt när Lalle (Lawlaw Nazeri) kom in på vänsterkanten och hade två snygga cut backs där ingen riktigt vågar kliva mot boll. Det blir lite för passivt.

Hade ni kunnat vara lite modigare i slutet på matchen?

– Ja men vi kände att själva forceringen inte skulle komma från backlinjen och vi hade absolut kunnat flytta upp någon till men kraften fanns helt enkelt inte.