En stark inledning och en strong insats. Så kan man väl sammanfatta Tyresö FF´s insats mot Allsvenska Hammarby på onsdagskvällen.

Vi har de senaste åren blivit rejält bortskämda med Tyresö FF som jättedödare på både herr och damsidan, och visst fanns förhoppningen i luften, även denna klara höstkväll. Allsvenska Hammarby på besök i tredje omgången av Svenska Cupen och bra med folk på läktarna.

TFF hade den första chansen redan efter fem minuter när Victoria Isakssons känsliga hägerfot, slog en yttersida som friställde Frida Thörnqvist. Med handen på hjärtat så kan jag nog säga att Thörnqvist nio gånger av tio sätter det här läget men idag så gick skottet strax utanför.

En ledning så tidigt i matchen hade med stor sannolikhet förändrat matchbilden och satt press på Bajen. Inramningens matchen var också fin med några flicklag som ivrigt hejade på sina förebilder, men man kan tycka att fler av föreningens medlemmar borde ha tagit chansen att stödja sitt lag. Kan närmare 2000 komma till herrlagets derby mot HSK så borde väl lika många komma när stora stygga Bajen kommer på besök. Trots en bra inledning och jämnt spel såg man ganska tidigt att det skulle bli en jobbig kväll för hemmalaget. Gästerna hade ett högre tempo i kroppen och de var mer passningssäkra än sina motståndare. Man närmade sig också ett ledningsmål allt längre som halvleken led.

Det var inte någon större överraskning att Hammarby tog ledningen i den 25:e minuten genom Murielle Tiernan. Tyresö gav dock inte upp och man kom snart in i en fin period där man vid flera tillfället utmanade allsvenskarna.

Frida Thörnqvist slog en lång frispark från vänsterkanten som Madelaine Edlund touchade och som gick cirka tre millimeter utanför Emma Holmgrens högerstolpe, med  fem minuter av första halvlek. Hammarby redde dock ut situationen och kunde gå till halvtidsvila med ett måls överläge.

När Bajen tio minuter in i den andra halvleken satte 2-0 så kände nog de flesta att det var spiken i kistan. Hammarby vann bollen på mittplan och gjorde en snabb omställning. Bollen hamnade hos Tiernan ute på vänsterkanten, som istället för att avsluta själv, kallt frispelade Olga Ekblom. Ett kallt avslut från Ekblom totalförstörde kvällen hemmalaget.

Därefter så orkade inte Tyresö hålla emot längre. Man kunde se hur allt färre spelare orkade med upp i offensiven.

– Vi orkade inte och hamnade i knät på backlinjen helt enkelt, sa Caroline Sjöblom till TN efter matchen. Det är däremot otroligt lyxigt att gång på gång få så många matcher mot högklassigt motstånd.

Extra tråkigt var det för Tyresös lagkapten Kajsa Wahlgren som gjorde sin sista match på Tyresövallen. Wahlgren karriär som Sveriges Javier Peña börjar ta fart och polisens aspirantutbildning tar från och med söndag all hennes tid i anspråk.

– Det känns tråkigt att avsluta på det här sättet. Vi får se till att ge BP stryk på lördag istället.

Hur mycket tröttare är man efter en sån här match än en vanlig seriematch?

– Betydligt tröttare. Jag hade krampkänning redan i 60:e minuten och fick smygstretcha resten av matchen.