Tyresö har hela säsongen varit ett av topplagen i serien och gått fram som en ångvält. Ska det vara några klagomål så ska det i så fall vara på att hemmaspelet inte riktigt har klaffat.

Kärra från Hisingen är ett lag förankrat i botten av serien och nog borde väl Tyresö kunna knäcka dem?

Inledningen var också tuff. Kärra hängde med bra och det pendlade mellan lika och ett måls överläge för lagen. Den nästan alltid omutliga Evelina Eriksson i målet visade sig helt plötsligt mänsklig och Kärra ryckte ifrån till en tvåmålsledning med fem minuter kvar av halvleken.

Vid ställningen 8-10 till Kärra, med cirka sju minuter kvar att spela, klev trion Olivia Svalstedt, Madeleine Lindgren och Johanna Hellgren fram och dammade in åtta mål (Julia Bromell gjorde också ett) och detta i samklang med att Evelina Eriksson spikade igen kassen. Tyresö gick från ett oskönt tvåmålsunderläge till en skön ledning med 16-12.

När Evelina Eriksson på stopptid, också snodde en straff så kändes det oerhört stabilt.

Att påstå att resten av matchen var en transportsträcka är kanske att överdriva, men ångvälten Tyresö, fortsatte att mala på. Samtidigt så tröttnade Kärra allt mer och gjorde fler och fler misstag. På de första tio minutrarna så gjorde man, återigen, 8-2 på Kärra och sedan var det ren uppvisning. Många snygga kombinationer och publikfriande mål, plus att tränare Hedlund fick möjlighet att lufta hela truppen.

34-22 mot Kärra, är ni nöjda, Sara Odden?

– Vi gör en bra match. Kärra åkte ur Elitserien förra året och jag tycker de stod upp bra.

Kärra är ett bottenlag hittills i år?

– Ja men i Allsvenskan kan alla vinna mot alla så det spelar mindre roll. Det är så jämnt.
Ni har haft lite problem med hemmaspelet på sistone.

– Ja men idag så spelar vi väldigt bra bakåt, trycker på framåt. Alla tar ansvar. Mycket energi. Det är det som behövs.

Det var lite trögt i början, men sedan gick ni från 8-10 till 16-12 i slutet på första.

– Vi har mer energi. Kontrar bra och får mål på våra chanser, avslutar Odden.

Ska man vara klok så kan man väl säga att första halvlekens sista fem minuter och de första tio i den andra var ganska matchavgörande. Då gjorde Tyresö 16-4 på Kärra.

Tyresös herrlag är i år lite motsatsen till damerna. Efter en fin start så har laget inte vunnit sedan, ja det känns som Dackefejden. När man inte vinner så blir självförtroendet sämre.

Calle Andersson sa till TN-sporten för några veckor sedan:

–  Nu har vi fyra matcher mot motstånd där vi har bättre möjligheter att ta poäng.

Tyvärr så har laget tappat allt självförtroende men när bottenlaget HK Country på lördagen kom på besök så trodde nog de flesta att laget skulle kunna vinna och återfå lite självförtroende. Tvärtemot vad publiken hoppats på så blev denna match något av ett lågvattenmärke för säsongen så här långt.

Country som endast tagit två poäng i serien och ligger näst sist i tabellen satte omedelbart Tyresö på plats. Lagen följdes åt till 7-7 men sedan ryckte Country åt sig en ledning på två mål. Därefter så gjorde Skövdelaget ytterligare fem kassar och ledde helt plötsligt med sju mål.

Ett underläge som mot ett bottenlag borde gå att övervinna. Ju längre matchen led utan att hemmalaget närmade sig desto mer ökade desperationen. Som man ofta gör så tar man desperata avslut och genomför chansartade taktiska manövrar.

Tyresö chansade bland annat med att spela sju mot sex, dvs att ta ut målvakten, vilket resulterade i att Countrys keeper Almin Brdar gjorde två kassar. Nej detta var ingen stolt insats av Tyresö.

Det har gått tungt och många matcher utan seger?

– Alla som satt på läktaren såg hur det såg ut i första halvlek. Det var väl inte den bästa handboll som har presterats i hallen. Det får vi ta på oss. Det är rent bedrövligt att gå in och spela så där, säger Mattias Bejbom till TN efter matchen.

Men vad är det som händer i huvudet på er. Ni är ju ett stabilt lag. Ni ska ju kunna nöta ner det här motståndet?

–  Om vi visste det. Du ser ju själv, vi är ju bättre i andra halvlek. Hade vi fått 10 minuter till så hade vi vunnit. Lite mer hjärta så hade vi vunnit det här. Avslutar Bejbom.