Förutsättningarna för en sprakande fotbollsmatch var hundraprocentiga, med strålande sol och ett fullspikat Trollbäckens IP.

Hanviken, placerade en plats ovanför TFF startade bra men gästerna spelade kontrollerat i de bakre leden och istället var det just dem som skapade den första riktigt giftiga målchansen. En rensning från Edvin Hall i HSK målet, hamnade mitt framför fötterna på Niclas Thomasson som valde att lobba bollen men missade målet.

Fem minuter senare skapar Tyresös kapten Pontus Moro ett fint läge när han vänder bort Hanvikenförsvaret men skottet satt mitt på Hall i målet.

Snart började det hända saker även i den andra änden av planen. Amadou Junior Tandia fick en gratischans då TFF slog en frispark när han blockerade bollen men domaren valde att fria och Tandia gick framåt i banan men avslutade över Jesper Sundelins ribba.

Bara tre minuter senare är Tandia igenom Tyresöförsvaret igen, men Sundelin räddare både det skottet och Nico Corderos retur.

32 minuter in i matchen river Kevin Salmonsson ner Thomasson och får syna sin andra ostskiva för dagen. Lite väl hårt tycker nog de flesta som satt på läktaren, men domaren tvekade inte. Den efterföljande frisparken satte unge Anton Fornstedt resolut i Halls vänstra hörn.

0-1 i paus och lagkaptenen i duschen. Det såg minst sagt mörkt ut för Hanviken inför den andra. Men som en dödsdömd startelva, eller starttia i det här fallet, så gick de ut och spelade med premissen att de inte hade något att förlora. På så sätt tryckte HSK ner TFF och redan åtta minuter in på halvleken stångade Andreas Söderstedt in en hörna från vänster.

Efter kvitteringen fortsatte Hanviken att spela bra men den avslutande halvtimmen var inte direkt i publikens smak. Båda lagen spelade alldeles för många långbollar och som gammal postiljon som jag är så hade jag returnerat de flesta bollarna på grund av saknad adress.

Det var ett rättvist resultat även om Hanviken i slutändan måhända hade lite fler vassa avslut. Vi som hoppats på samma derbyfest som det var 2017 blev lite lurade på konfekten. Trollbäckens plastgräs kan byggas om till en trång och kul arena lagom för ändamålet men vi kommer inte ifrån det faktum att vi saknar en rimlig arena för lagen i kommunen.

Båda lagen ligger kvar i mitten och har varsin så kallad “lätt match” nästa helg givetvis på samma klockslag.