Hanvikens SK toppar både Division 3 Södra och skytteligan i serien, där deras skarprättare Nicolas Cordero, tronar ensam i topp med 14 mål på 10 spelade matcher.

På onsdagksvällen var det BK Harg som stod för motståndet. Ett lag som hela våren figurerat i toppen av serien. Efter en jämn första halvlek som slöt 0-0 så klev återigen Cordero in i handlingen. Hanviken tilldömdes en straff i den 52:a minuten och Cordero missade naturligtvis inte chansen, och gav hemmalaget ledningen. 

Femton minuter senare slog han till igen och Hanviken kunde nu spela ut med mer lugn och självförtroende. Elvir Spahovic slog i den sista spiken i Nyköpingslagets kista när han i den 73:e minuten satte 3-0, och HSK kunde föredömligt segla vidare mot en välförtjänt semester och sommaruppehåll. 

Även om tabellen haltar så är den väldigt jämn. Det skiljer endast fem poäng från Vikens förstaplacering ned till kvalplatsen. 

Hanviken har i år gjort en annorlunda satsning, med en äldre och erfaren tränare och unga spelare. Det har ju rätt många gånger varit tvärtom i HSK. Christos Karamouzis den duktiga kantspelaren är bara 21 och har plockats från Vasalunds U19 lag. Han spelar ofta framför Gustav Möller som gick ut nian för några veckor sedan.Hugo Anderberg gick även han ut grundskolan i år och har varit ordinarie under större delen av säsongen. Gustav Fridén har varit med länge och är ändå bara 19, smålsprutan Jesper Sommensjö är 21 medan Philip Thompson och Yasir Daud är ett år yngre och man har fler spelare i den ålderspannet. Detta toppar man med rutinerade kort som Elvir Spahovic (35), David Quist (30) och Oscar Mellanmyr (30).

Sedan så har man varit mycket lyckosam med värvningarna i år. Lagkaptenen Pontus Hesselheim fick man på fri transfer från Enskede IK och är exakt den försvarsklippan som behövs i ett topplag. Sommensjö ochhar man hämtat från Järla och Spahovic från Västerhaninge och även de är spelare med klass. 

Det är ändå de egna talangerna som känns som utropstecken i laget. HSK har länge haft svårt att få in spelare från den egna produktionen att kliva vidare till seniorlaget och det är väl där den stora skillnaden verkar ligga.

Nu får spelarna och ledarna ett långt och välbehövligt uppehåll för återhämtning.

Foto: TN Claus Meyer | Nicolas Cordero leder skytteligan i Division 3 Södra Svealand.

Dela