THH sprang på en tung och orättvis förlust i Allettan mot den ständiga antagonisten Nyköping. Det handlar dock om att ta vara på chanserna och det var Nyköping klart bättre på.

Nyköping och Tyresö/Hanviken har följts åt de senaste 7-8 åren i seriespelet och det har alltid varit tuffa och jämna matcher. Så blev det även i lördagens match. Nyköping förlorade sin första match i Allettan mot Lindlöven medan THH snöpligt fick stryk i sudden mot Hudiksvall i sin.

THH har under uppehållet tyvärr förlorat målvakten Carl Lidö till Djurgården. Otroligt kul för Carl men tråkigt för tyresöpubliken så klart, för laget har inte förlorat någon match med honom i kassen. I Lidös frånvaro har man fått låna talangen Teodor Munther från DIF.

Hemmalaget tog kommandot och dominerade spelet i den första perioden men utdelningen uteblev. Och…ja ni kan den historien, och när Hampus Andersson rundade Munthers kasse och vispade in 0-1, kändes det som något man sett förut, om än inte logiskt.

THH fortsatte att leta chanser och visst hade man övertaget men Nyköping försvarade sig bra. När de kom fram i kontringar så var de också vassa och 16:30 in i den första så satte Hampus Engman 2-0 till gästerna. Knappast en munter debut för nytillskottet i kassen, med andra ord. Dessutom så hade THH tre power play som var helt resultatlösa.

Efter pausen fortsatte hemmalaget att dominera och 14 minuter in kunde så David Ljusbol reducera. Nog kände de flesta i Tyresö Ishall att “nu blir det åka av” men THH hade väldigt svårt att utkristalisera öppna chanser i Nyköpings tajta box och 1-2 stod sig perioden ut.

Jakten fortsätter.

Givetvis fortsatte jakten på kvittering i den tredje perioden, men det såg ut som i de första två. Nyköping var lika belägrat som Troja i kriget mot Spartanerna men någon häst hade nu inte Anders Hultin gömd i båset. THH vann skotten med 25-16 men Daniel Fahlström imponerade stort i Nyköpingskassen.

Med 1.20 kvar på matchklockan lämnade Munther kassen, men det tog inte gästerna mer än 27 sekunder att slå in 1-3 i öppen bur och man passade respektlöst på att sätta även ett fjärde mål i matchens sista minut.

Tråkigt firande blev det också för Pelle Carlsson som gjorde sin 240:e match för Tyresö/Hanviken och därmed blev den som spelat flest matcher i klubbens historia.

Nu blir det till att ta sig i kragen och repa nytt mod mot Brödernas i Väsby på onsdag kväll.